Uti hundrade år!

FÖRST KUNDE LUTHAGSBORNA, vi på Tegnérgatan inräknade, ordna våra bankaffärer. Ta ut och sätta in och skicka paket. Sedan kom Elsie med en Broder, som hade en vevgrammofon. Och som hon vevade och spelat sedan! Fått Uppsalas allra finaste utmärkelser, de har hon fått.

LUNDEQUISTSKA BOKHANDELNS LITTERATURPRIS (Larsmo klagade lite, så då höjdes det till dubbel summa. Han behövde en skrivare) och Bokens Dags Litteraturpris av dess enväldige och mycket kompetenta jury. Vare sig teater eller litteratur. Glöm inte dramatikern Elsie. Eller lyrikern! Det har som alltid tillfallit någon, som av någon outgrundlig anledning inte nominerats till n´August.

HYLLNINGARNA har inte låtit vänta på sig. Senast nu, idag. Här och nu. Bockar vi djupt, tålmodigt, milt och gott och bestämt. All respekt Elsie, på 90. Ja, må du skrive! Uti ett hundrade (100) år!

Ja må hon skriva uti hundrade år, Elsie! Foto: Albert Bonniers förlag.